Samen Energie

Besparen Nijmegen

Energie

Waarom het verstandig is je huis te verduurzamen

Duurzaamheid. Je kunt het woord bijna niet meer horen maar het staat nu wel echt boven aan de agenda. En maar goed ook, want willen we onze samenleving houdbaar houden dan moeten er toch echt wat dingen drastisch veranderen. Door je huis slim te verduurzamen ben je niet alleen goed voorbereid op de toekomst. Je kunt er ook nog een flink financieel voordeel uit halen. Daar hebben de meeste mensen wel oren naar!

Huis duurzamer maken zorgt voor een besparing op energiekosten
Allereerst moet je er voor zorgen dat je minder energie verbruikt. Het gasverbruik moet omlaag en het stroomverbruik ook. Dit kun je doen door aanpassingen in je gedrag en het gebruiken van producten die minder energie verbruiken. Denk hierbij aan ledlampen, zuinige vaatwasser, wasmachine, droger enz. De aanpassingen in je gedrag zijn vooral niets verspillen. Geen elektrische apparaten onnodig aan laten staan. Voor veel mensen spreekt dit voor zich.

Om ervoor te zorgen dat de energie die je verbruikt niet verloren gaat is het belangrijk een goed geïsoleerd huis te hebben. Dit betekent niet een huis dat niet meer ventileert. Of dat je je ramen altijd dicht hebt. Dat is natuurlijk onzin. Ventileren is belangrijk, maar isoleren ook. Vooral bij oudere huizen valt veel winst te behalen. Dit zijn de meest voorkomende isolatiemaatregelen op het moment waar je nu subsidie op kunt krijgen:

Isoleren van spouwmuren
Isoleren van het dak
Isoleren van de vloer
Nieuwe isolerende kozijnen i.c.m. HR+++ glas